Lovački kotlić 2024

U subotu 5.10. u sklopu 27. izdanja sajma održati će se natjecanje lovačkih udruga u spravljanju lovačkog kotlića uz osigurane nagrade u vrijednosti od najmanje 1.000 €.

Okupite ekipu od najmanje 3 pa do maksimalno 5 članova i pokažite nam svoje kulinarske vještine!

Za najbolje ekipe osigurane su vrijedne nagrade:

 1. mjesto: 600 €
 2. mjesto: 300 €
 3. mjesto: 100 €

Prijave nam šaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 10.9.2024., no ako svoju ekipu prijavite do 10. kolovoza osiguravamo gratis 10 ulaznica za vaše prijatelje i navijače!

PROPOZICIJE NATJECANJA U PRIPREMANJU
LOVAČKOG GULAŠA – 5.10.2024.

.

 • 1.

  Natjecanje lovaca u pripremanju lovačkog gulaša organizira se u sklopu 27. međunarodnog sajma “Priroda, lov, ribolov, turizam”.

 • 2.

  Natjecanje je ekipno, a pravo sudjelovanja imaju članovi lovačkih udruga. Jedna udruga može prijaviti maksimalno dvije ekipe. Ekipa se sastoji od minimalno tri, a maksimalno pet članova. Ime i prezime te kontakt kapetana ekipe obvezno se navodi u prijavi natjecanja.

 • 3.

  Natjecanje se održava u Varaždinu na prostoru Sajma u subotu 05.10. 2024. Natjecatelji se moraju javiti organizatoru na info punktu natjecanja (vanjski prostor) u vremenu do 09:30 sati.

 • 4.

  Natjecatelji pripremaju lovački gulaš od mesa divljači prema vlastitom odabiru. Sve potrebne namirnice, pribor i opremu (uključujući kotlić, plamenik i plinsku bocu) osiguravaju natjecatelji. Pred priprema jela nije dozvoljena. Jelo se priprema u kotliću (minimalne zapremnine od 5 litara) na otvorenom plamenu.

 • 5.

  Natjecatelji moraju biti na mjestu pripreme jela u 10:00 sati. Nakon provjere namirnica i pripremljenih sastojaka od strane ocjenjivačkog suda, natjecatelji mogu započeti s pripremom jela. Jelo mora biti zgotovljeno do 14:00 sati kada će se u količini cca 1 litre uzeti uzorci za ocjenjivački sud.

 • 6.

  Ocjenjivački sud imenuje organizator Sajma. Pripremljeno jelo svaki član ocjenjivačkog suda ocjenjuje bodovima u rasponu od 1-10 za kriterije: Izgled, Gustoća, Konzistentnost i bodovima od 1-20 za kriterij Okus jela. Maksimalni broj bodova koje ekipa može osvojiti je 50.

 • 7.

  Prema ukupnom broju osvojenih bodova ekipama će se dodijeliti slijedeće novčane nagrade: 600,00 € za prvo mjesto, 300,00 € za drugo mjesto i 100,00 € za treće mjesto.
  Ukoliko dva i više jela plasirana na prva tri mjesta imaju isti broj bodova, ocjenjivački sud će dodatnim ocjenjivanjem utvrditi plasman. Odluka ocjenjivačkog suda je konačna.
  Organizator će dodijeliti i posebnu nagradu za ekipu najboljeg ukupnog dojma (opremljenost radnog prostora, atmosfera unutar ekipe, brojnost navijača, itd..)

 • 8.

  Rezultati natjecanja proglasiti će se u 15:30 sati.

Prijave nam šaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a u prijavi navedite naziv Lovačkog društva, kontakt te ime i prezime kapetana ekipe.

Kontakt i dodatne informacije: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 099 819 6432.