O Sajmu

26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održati će se od petka 6. do nedjelje 8. 10. 2023.g. u Areni Varaždin.

Prijave sudjelovanja na 26. izdanju sajma su otvorene, a više informacija za izlagače potražite u zasebnom članku (pročitaj više).

Ova tradicionalna varaždinska manifestacija najveća je godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Na gotovo 2.000 m2 uređenih izložbenih prostora predstavlja se stotinjak izlagača iz Hrvatske, ali i drugih zemalja (Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Češka, Slovačka, Rumunjska).

U ponudi izlagača nalazi se primarno oprema za lov, ribolov i boravak u prirodi, no uz navedeno, predstavljaju se i subjekti iz turizma te obiteljska poljoprivredna gospodarstva i proizvođači hrane i pića.

Uz izlagački, Sajam prati i bogat zabavno-edukativni program. Neki od sadržaja za kojima uobičajeno vlada veliki interes su postali tradicionalni pa se tako svake godine može razgledati preparirana divljač – postav Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza te uvijek interesantna izložba gljiva koju priprema Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca.  Lovački psi uvijek plijene pažnju posjetitelja kao i ptice grabljivice koje su već postale zaštitni znak ovog Sajma. Uz spomenuto, neizostavne su i kulinarske prezentacije i natjecanja u kuhanju kotlića, a sajam prate i stručna predavanja kao i dislocirani sadržaji poput lovačkog kupa u gađanju glinenih meta koji se odvija u 20-ak minuta udaljenoj Ljubeščici.

Uz izložbeni prostor u dvorani, Sajam se odvija i u ugostiteljskom šatoru uz dvoranu. Tamo svi koji vole dobro pojesti i popiti mogu pronaći nešto za sebe, od lovačkog gulaša do drugih mesnih i ribljih specijaliteta, dok glazbeni program uvijek pridonosi pravom sajamskom ugođaju.

Ukoliko imate upite ili trebate dodatne informacije oko sudjelovanja na sajmu kao izlagači ili pak biste htjeli sudjelovati u programu sajma, javite nam se na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Organizator sajma je varaždinska tvrtka DMK Vall 042 d.o.o., a direktorica sajma je Maja Šimenc.

Informacije po povijesti sajma i proteklih 25 izdanja potražite u zasebnom članku.