Održana je bonsai radionica

Adrian Horvat, dipl.ing. agronomije održao je prvu bonsai radionicu na kojoj su prijavljeni sudionici mogli naučiti kako oblikovati i održavati svoje bonsai drvce.

Prisutni su uvodno saznali osnovne informacije koje su im potrebne da se upoznaju s tematikom, a zatim dobili upute kako pristupiti obradi drvca, odnosno koji je redoslijed u kreiranju vlastitog bonsaija. Prvo su pristupili promatranju i uočavanju mogućeg oblika u čemu im je pomogao g. Horvat svojim stručnim savjetima, a zatim su odabrali prednju stranu te skicirali željeni oblik. Nakon takvog promišljanja i pripreme na papiru, krenuli su na čišćenje i pripremu za ožičavanje, saznavši pritom razne zanimljivosti vezane uz ožičavanje pojedinih vrsta drveća. Zanimljiva je činjenica da se s određenih vrsta drveća žica nikad ne skida, a takva vrsta je primjerice smreka. Nadalje, krenuli su s ožičavanjem, odnosno tehnikom kojom se modelira i mijenja cjelokupni izgled drveta, da bi naposljetku pristupili savijanju, korekciji rezom i finom podešavanju.

Polaznici radionice su dobili svu stručnu pomoć i savjete kako se brinuti o svome drvcu u narednim mjesecima i godinama, kao i odgovore na sva individualna pitanja i nedoumice.
Sljedeća radionica na rasporedu je u nedjelju u 9,30 sati, a sva mjesta već su popunjena.

Iako nećete dobiti svoje drvce ukoliko niste prijavljeni, pozivamo vas da dođete pogledati kako se to radi i poslušati korisne savjete, a usput možete vidjeti prekrasna izložena bonsai drvca, od kojih su neka stara i 50-ak godina te možda dobiti inspiraciju i želju da i sami naučite oblikovati bonsai. Na upite za individualne radionice, kao i na sva vaša pitanja rado će odgovoriti g. Horvat koji će biti prisutan cijelo vrijeme trajanja Sajma.