O Sajmu

Ova tradicionalna varaždinska manifestacija najveća je godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Na gotovo 2.000 m2 uređenih izložbenih prostora predstavlja se 100-tinjak izlagača iz Hrvatske, ali i drugih zemalja (Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Češka, Slovačka, Rumunjska).

Program izlaganja je primarno oprema za lov, ribolov i boravak u prirodi. Uz navedeno, predstavljaju se i subjekti iz turizma te obiteljska poljoprivredna gospodarstva i proizvođači hrane i pića.
Uz izlagački, Sajam prati i bogat zabavno-edukativni program. Neki od sadržaja za kojima vlada veliki interes su postali tradicionalni pa se tako svake godine može razgledati preparirana divljač – postav Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza te uvijek interesantna izložba gljiva koju zadnjih nekoliko godina priprema Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca.  Lovački psi uvijek plijene pažnju posjetitelja kao i ptice grabljivice koje su već postale zaštitni znak ovog Sajma.  Uz spomenuto, neizostavne su i kulinarske prezentacije i natjecanja u kuhanju kotlića, a sajam prate i stručna predavanja kao i dislocirani sadržaji poput lovačkog kupa koji se odvija u Ljubeščici.

Uz izložbeni prostor u dvorani, Sajam se odvija i u ugostiteljskom šatoru uz dvoranu. Tamo svi koji vole dobro pojesti i popiti mogu pronaći nešto za sebe, od lovačkog gulaša do pastrve sa žara i raznih specijaliteta, dok glazbeni program uvijek pridonosi pravom sajamskom ugođaju.

Ove godine po prvi puta, upravo u ugostiteljskom šatoru, organizira i Jegerfest te međunarodno natjecanje u ocjenjivanju lovačkih kobasica. Prijave su otvorene do 1. rujna 2023.g. Više pročitajte u zasebnom članku.

26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održati će se od petka 6. do nedjelje 8. listopada 2023.g. u Areni Varaždin.

Prijave za 26. izdanje sajma biti će otvorene 15. lipnja. 

Ukoliko imate određenih upita oko sudjelovanja na sajmu kao izlagači ili pak biste htjeli sudjelovati u programu, javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.