O Sajmu

Ova tradicionalna varaždinska manifestacija najveća je godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Na gotovo 2.000 m2 uređenih izložbenih prostora predstavlja se 100-tinjak izlagača iz Hrvatske, ali i drugih zemalja (Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Češka, Slovačka, Rumunjska).

Program izlaganja je primarno oprema za lov, ribolov i boravak u prirodi. Uz navedeno, predstavljaju se i subjekti iz turizma te obiteljska poljoprivredna gospodarstva i proizvođači hrane i pića.
Uz izlagački, Sajam prati i bogat zabavno-edukativni program. Neki od sadržaja za kojima vlada veliki interes su postali tradicionalni pa se tako svake godine može razgledati preparirana divljač – postav Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza te uvijek interesantna izložba gljiva koju zadnjih nekoliko godina priprema Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca. Preparirane ribe priprema tvrtka Interland iz Varaždina. Lovački psi uvijek plijene pažnju posjetitelja kao i ptice grabljivice koje su već postale zaštitini znak ovog Sajma.  Uz spomenuto, neizostavne su i kulinarske prezentacije i natjecanja u kuhanju kotlića, a sajam prate i stručna predavanja kao i dislocirani sadržaji poput lovačkog kupa koji se odvija u Ljubeščici.

Uz izložbeni prostor u dvorani, Sajam se odvija i u ugostiteljskom šatoru uz dvoranu. Tamo svi koji vole dobro pojesti i popiti mogu pronaći nešto za sebe, od lovačkog gulaša do pastrve sa žara i raznih specijaliteta, dok glazbeni program uvijek pridonosi pravom sajamskom ugođaju.

26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održati će se od petka 6. do nedjelje 8. listopada 2023.g. u Areni Varaždin.

Prijave za 26. izdanje sajma biti će otvorene u svibnju. Više informacija uskoro.

Ukoliko imate određenih upita oko sudjelovanja na sajmu kao izlagači javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.